top of page

WHO WE ARE

In het jaar 1983 werd Openluchtfuif in het leven geroepen op de speelplaats van een lagere school voor een honderdtal bezoekers. Intussen verwelkomen we jaarlijks duizenden jongeren en volwassenen op Openluchtfuif om zo samen het einde van de examens en het begin van de zomervakantie te vieren. Doorheen de jaren is de Openluchtfuif sterk veranderd in omvang, maar aan één aspect in het bijzonder blijven we uitermate trouw, namelijk ieder jaar opnieuw de grenzen verleggen van wat we denken dat mogelijk is. Keer op keer streven naar een unieke fuif en een onvergetelijke avond voor iedereen om van te genieten. 🖤

OUR VALUES

"Dare To Dream Big"
Met dit motto in het achterhoofd trachten we ieder jaar opnieuw Openluchtfuif te verbeteren. Dit is de filosofie die stroomt binnen het team en onder onze bezoekers. Als je maar zot genoeg durft te dromen en hard genoeg ervoor gaat, dan... is niks onmogelijk!

2023 EDITIE 

Back to back sold out editions, what a dream! In 2023 stonden we er opnieuw, klaar om onze dromen nog verder uit te bouwen. Met een gespiegeld terrein en een nieuwe stage trapte we de zomer af. Met dj's als Skyve ft. Flo Windey, Arthur Lewis en Voltrack maakte iedereen er opnieuw het feest van het jaar van en lieten we Alken daveren! Jullie blijven ons steeds verbazen. We zijn klaar voor volgend jaar, 40 jaar Openluchtfuif Alken. What a dream!

WhatsApp Image 2023-07-01 at 15.37.38 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-03-24 at 15.31.17.jpeg

2022 EDITIE

"Dream big, never settle"
Zelfs na 2 verloren edities gaven we niet op en lukte het ons om in 2022 terug samen te komen in Alken voor de editie van ons leven. Een nieuw team, een nieuwe locatie en nieuwe richtlijnen hield ons niet tegen om de eerste uitverkochte editie van 8000 aanwezigen neer te zetten! Nog nooit eerder daverde Alken zo hard. Een editie om u tegen te zeggen en nooit te vergeten.

2019 EDITIE 

Vrijdag 28 juni 2019 was een avond om nooit meer te vergeten. We dachten dat we onze limieten hadden bereikt. Maar opnieuw hebben we onszelf het tegendeel bewezen! Meer dan 6500 bezoekers stroomde weer af om één avond alles te geven en samen het beste feest van het jaar te vieren. Nog nooit eerder werd de vakantie zo stevig ingezet. 

WhatsApp Image 2019-06-29 at 10.18.49.jp

2018 EDITIE

Openluchtfuif Alken 2018 SOLD OUT editie

"Dare to dream big".

De introductie van de slogan lanceerde de visie naar de wereld. Durf groots te dromen, geloof in jezelf en ga je dromen achterna. Dit is de algemene boodschap die we aan onze bezoekers willen ver-kondigen. De 2018 editie werd onze eerste SOLD OUT editie (5500 bezoekers).

2017 EDITIE 

Bijna niet te geloven maar in 2017 waren we reeds toe aan de 35ste editie en dat moest gevierd worden! Heel de fuif stond in thema van Rio de Janeiro, van de mainstage tot de verhoogde toog. Met een opkomst die maar liefst 30% groter was dan het jaar ervoor verpulverde jullie het record aantal bezoekers voor het derde jaar op rij! Ongelofelijk!

Openluchtuif Alken 2017 Rio de Janeiro
Openluchtfuif Alken 2016

Wat? Een voetbalmatch België tegen Wales?! Geen probleem, Openluchtfuif heeft voor een groot LED- scherm gezorgd! Maar liefst 3570 personen keken in spanning naar de match! Helaas hadden de Belgen verloren maar gelukkig zorgde onze dj snel terug voor bakken vol sfeer! 

2016 EDITIE

Op de warmste nacht sinds de metingen verwelkomde we maar liefst 3250 feest-vierders, de grootste opkomst sinds 1983! Samen maakte we een Sky Full Of Stars om nooit meer te vergeten.

2015 EDITIE 

bottom of page